Publicado en Blog, Medicina general, Nutrición | 0 comentarios

El salmó és una de les millors fonts d’àcids grassos omega-3, un aliment ric en proteïnes d’alt valor biològic, vitamines A, D, B2, B3, B6, B9 i B12 i minerals com el magnesi, el zinc i el iode que fan d’aquest peix un aliment imprescindible per a esportistes, nens i persones actives.

El fumat té l’avantatge de fer més saborós i més còmode la forma de menjar peix a les persones que no els agrada aquest aliment. Té les mateixes propietats que el salmó normal, tret que té un alt contingut en sodi (sal) que no convé abusar en cas d’hipertensió o retenció de líquids.

Per l’alta quantitat de proteïnes que té, es recomana el consum de salmó fumat en adolescents, ja que beneficia el desenvolupament muscular. L’alt contingut en vitamina B3 fa que sigui un aliment beneficiós per al sistema circulatori. A més, la vitamina B3 pot ajudar a reduir el colesterol i combatre altres malalties, com l’artritis o la diabetis.

Els usos del salmó fumat a la cuina són molt variats. Des d’ensalades, pastes, i entrants fins a pastissos o altres plats creatius.